Keňa - Tanzanie - Zanzibar s českým průvodcem


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY - PŘÍLET DO NAIROBI: Odlet z Prahy do Nairobi s přestupem. Večer přílet do Nairobi. Po vyřízení imigračních formalit transfer do hotelu Sarova Panafric, nocleh se snídaní.
2. den: NAIROBI - LAKE NAKURU - JEZERO NAIVASHA: Po snídani odjezd do NP Lake Nakuru (cca 3 hod jízdy). Lake Nakuru je vládní rezervací pro nosorožce černé i bílé. Kromě nich tu můžete pozorovat různé druhy antilop, opice, žirafy rotshchildovy, a s trochou štěstí i lvy, či leopardy. Oběd v Lake Nakuru lodži. Odpoledne safari v parku. V podvečer odjezd k jezeru Naivasha (cca 2 hod). Ubytování v Naivasha Sopa lodži (či podobné), ubytování v lodži, večeře a nocleh.
3. den: JEZERO NAIVASHA – MASAI MARA: Po snídani projížďka lodí po jezeře Naivasha. Jezero, obrostlé papyrem, leží na dně velké příkopové propadliny Great Rift Valley. Je oblíbeným odpočinkovým místem pro hrochy, na jeho březích se pod akáciemi procházejí žirafy, zebry, impaly, gazely, antilopy losí a v korunách stromů se prohánějí guarézy pláštíkové. V neposlední řadě je výborným místem pro pozorování ptactva. Určitě se zde setkáte s majestátním orlem jasnohlasým. Poté odjezd do NP Masai Mara. Cesta vede na jih směrem k tanzánské hranici a trvá asi 5 hod. Zastávka na vyhlídkovém místě, kde budete mít čas vyfotografovat si nádherná panoramata velké příkopové propadliny Great Rift Valley. Po příjezdu do parku transfer do lodže, ubytování a pozdní oběd. Odpolední safari v rezervaci Masai Mara. Večeře a nocleh v Mara Serena lodži (či podobné).
4. den: MASAI MARA: Snídaně, celodenní safari v parku. Stravování a nocleh v lodži. Pláně Masai Mary leží v jihozápadní části Keni. Jižní hranici s Tanzánií tvoří řeka Mara. Můžete pozorovat desítky druhů živočichů – zebry, žirafy, buvoly, oryxe, antilopy, pakoně, slony, hyeny, šakaly, pštrosy, gepardy a lvy – čekající na svou příležitost. Zde máte také největší šanci spatřit levharty, kteří se rádi ukrývají v korunách stromů. V řece Mara žijí hroši a obrovští krokodýli nilští. Každoročně sem migrují obrovská stáda pakoňů za pastvou ze suchých tanzánských savan. Velká migrace je hlavním důvodem slávy rezervace Masai Mara. V průběhu října a listopadu migrují stáda zpět do Serengeti. V Masai Mara ale zůstávají tzv. rezidentní stáda, pro která nabízí park dostatek potravy po celý rok. Nocleh v lodži.
5. den: MASAI MARA - SERENGETI: Po snídani odjezd do NP Serengeti. Hranici překročíte v Issebanii na keňské straně a v Serari na tanzánské straně. Do Serengeti přijedete ze západní strany branou Ndabaka od Viktoriina jezera. Oběd formou balíčku. Safari cestou do středu parku, kde je zajištěna večeře a ubytování v Serengeti Serena lodži, či podobné.
6. den: SERENGETI: Celodenní safari v NP Serengeti, který je největším a nejslavnějším tanzánským národním parkem. Učarují Vám jeho nekonečné pláně, táhnoucí se do nekonečna na všechny světové strany a hostící permanentně okolo 1 mil. kusů pasoucí se zvěře. Park je domovem slonů, žiraf, zeber, gazel, impal, pakoňů a dalších druhů zvířat. Díky velké nabídce potravy je oblíben predátory – lvy, gepardy, leopardy a hyenami. Žije zde také přes 500 druhů různých ptáků. Večeře a nocleh v lodži.
7. den: SERENGETI – NGORONGORO: Snídaně, odjezd do chráněné krajinné oblasti Ngorongoro. Cestou ještě dopolední safari v Serengeti. Oběd formou balíčku. Další cesta oblastí Malanja Depression, která je domovem Masajů, pasoucích zde svá stáda. Fakultativně možnost návštěvy masajské bomy a antropologického muzea Olduvai. Pak už vystoupáte na okraj hlavního kráteru Ngorongoro. Příjezd do Ngorongoro Serena lodže (či podobné), která leží na okraji kráteru a nabízí úžasný výhled na jeho dno. Volno na relaxaci, večeře, nocleh.
8. den: KRÁTER NGORONGORO – LAKE MANYARA: Po snídani v lodži sestup na dno kráteru Ngorongoro. Safari v kráteru s obědem formou balíčku v délce max. 6 hod. Časové omezení je nastaveno vládou, proto vás žádáme o respektování tohoto nařízení. Kráter Ngorongoro je kaldera o rozloze cca 8.000 km2, zformovaná propadem vulkánu po silném výbuchu sopky, původně vysoké jako Kilimanjaro. Dnes je uzavřenou oblastí s unikátním ekosystémem, kde najdeme savanu, sodná jezírka, bažiny i les. Je domovem mnoha druhů afrických savců a žijí zde i ohrožení nosorožci černí. Je také jedním z posledních míst na Zemi, kde se vám poštěstí vidět „velkou pětku“ – tedy buvola, slona, levharta, lva a nosorožce. Odpoledne možnost návštěvy masajské bomy (vstup cca $35). Odjezd k jezeru Manyara. Večeře a nocleh v lodži Lake Manyara Serena lodži, či podobné.
9. den: LAKE MANYARA: Snídaně, poté odjezd do NP Lake Manyara a dopolední safari. Alkalické jezero Manyara, oblíbené pelikány a plameňáky, leží v sousedství velké příkopové propadliny. Park nabízí podívanou zejména na ptačí život. Můžeme zde však pozorovat také hrochy, žirafy, slony, prasata pralesní a různé druhy antilop. Vegetaci parku tvoří zejména deštný prales. Návrat do lodže na pozdní oběd. Odpoledne volno na relaxaci s možností procházky po vesnici Mto Wa Mbu (za příplatek). Večeře a nocleh v lodži.
10. den: LAKE MANYARA – ARUSHA – ZANZIBAR: Snídaně, odjezd do Arushy. Oběd formou balíčku. Časně odpoledne odlet na ostrov Zanzibar. Po příletu transfer do hotelu Langi Langi Bungalows***+ (či podobného) na sever ostrova do letoviska Nungwi. Ubytování, pobyt se snídaní.
11. - 14. den: POBYT NA ZANZIBARU: Pobyt v hotelu s odpočinkem na bělostných plážích „ostrova koření“. Koupání, opalování, vodní sporty. Vydáte se na celodenní výlet s návštěvou staré části hlavního města Zanzibaru, tzv. Stone Townu, který je pod ochranou UNESCO. Také si prohlédnete farmu na pěstování koření, kde se budete podle vůně snažit uhádnout, o který druh koření se jedná. Výlet je zahrnut do ceny zájezdu a je včetně oběda. S organizací dalších případných výletů a aktivit vám bude nápomocen váš český průvodce.
15. den: ODLET ZE ZANZIBARU: Ve večerních hodinách transfer na letiště a odlet ze Zanzibaru s přestupem.

květen 2024

13.05. - 27.05.24 pondělí - pondělí
snídaně letecky (Praha)
139 990 Kč
cena za 15 dní (14 nocí)

červenec 2024

09.07. - 23.07.24 úterý - úterý
snídaně letecky (Praha)
189 990 Kč
cena za 15 dní (14 nocí)

říjen 2024

08.10. - 22.10.24 úterý - úterý
snídaně letecky (Praha)
182 990 Kč
cena za 15 dní (14 nocí)

listopad 2024

04.11. - 18.11.24 pondělí - pondělí
snídaně letecky (Praha)
153 990 Kč
cena za 15 dní (14 nocí)

Cena zahrnuje

  • letenku Praha – Nairobi a Zanzibar – Praha s přestupem v letové třídě economy
  • letištní taxy
  • 1 x nocleh v Nairobi v hotelu 4*+ se snídaní
  • 8 x nocleh v lodžích řetězce Sopa a Serena s plnou penzí
  • safari dle programu včetně vstupů do NP
  • 1 l vody na osobu a den během safari
  • transfery terénním vozem s otevírací střechou a garancí místa u okna
  • přelet Arusha – Zanzibar
  • transfery letiště - hotel - letiště na Zazibaru
  • 5 x nocleh v hotelu Langi Langi Bungalows***+ se snídaní
  • službu late check out v hotelu Langi Langi Bungalows před odletem
  • celodenní výlet do Stone Townu a na farmu na pěstování koření včetně oběda
  • služby českého průvodce (min. 10 osob)

Cena nezahrnuje

  • elektronický vstupní formulář eTA do Keni (nutno žádat elektronicky nejpozději 4 pracovní dny před odletem, CK vyřizuje za poplatek 1.300,- Kč)
  • vízum do Tanzanie (nutno žádat elektronicky 10 dnů před odletem, CK vyřizuje za poplatek 1.850,- Kč)
  • turistickou taxu "Infrastructure Tax" na Zanzibaru 1,- USD/os./1 noc (splatné na místě v hotelu)
  • cestovní pojištění
  • návštěvu masajské vesnice (cca 35,- USD/os.), návštěvu muzea Olduvai (cca 30,- USD/os.), návštěvu vesnice Mto Wa Mbu (cca 30,- USD/os.), procházku korunami stromů v Lake Manyara (cca 53,- USD/os.) a lety horkovzdušnými balóny (cca 550,- USD/os.)
  • spropitné (doporučené spropitné místním průvodcům na safari 10 - 15,- USD/osoba/1 den)