Ekvádor - od rovníku k Pacifiku


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: V ranních hodinách odlet z letiště Václava Havla v Praze.  Let s přestupem. Přílet do do Quita, po příletu transfer do hotelu.
2. den: QUITO : Quito - prohlídka historického centra (náměstí Plaza de la Independencia s presidentským a arcibiskupským palácem, katedrála s hrobkou ekvádorského hrdiny generála Sucre, koloniální skvosty - klášter San Francisco a kostel La Compaňía, v jejichž interiérech bylo použito neskutečné množství zlata, poté návštěva vrchu Panecillo, odkud je krásný pohled na celé město a okolní sněhem pokryté vulkány. Poté se vydáme k památníku Mitad del Mundo, které nabízí velice zajímavé etnografické muzeum nebo Intiñan zase důkazy o tom, že jsme skutečně na rovníku.
3. den: QUITO - COTOPAXI: Přejezd do národního parku pod jednou z nejvyšších sopek světa, Cotopaxi. Následuje procházka okolo jezera Limpiopungo ve výšce 3.600m.n.m.. Velkou atrakcí je ledovec na úbočí sopky, který je jedním z mála světových ledovců v rovníkové oblasti. Návštěva haciendy La Cienega ze 17.století s úžasnou atmosférou koloniální doby. Odpoledne sjezd k „Avenidě de los Volcanos“ a ubytování v údolí nedaleko města Latacunga.
4. den: RIOBAMBA - LATACUNGA - QUILOTOA: Výlet k laguně zatopeného kráteru Quilotoa (3.800 m) a pěší túra podél hrany kráteru. Zdatnější mohou obejít celý kráter, případně sestoupit až k laguně. Cestou budeme pozorovat překrásnou horskou krajinu s políčky v okolí Zumbagua, a ve vesnicích se zase setkáte s místními Indiány, kteří Vám dají nakouknout do života pod kouřícími vulkány. Tato oblast je známá pro své pestrobarevné malby na ovčí kůži. Odpoledne přesun do prvního města založeného Španěly v Ekvádoru, Riobamba, nocleh.
5. den: GUAMOTE - CHIMBORAZO: Dopoledne návštěva původního indiánského trhu ve vesničce Guamote, kam se sjíždí místní domorodci z celého okolí, aby prodali, nebo nakoupili nejen ovoce a zeleninu, ale i zvířata nebo ponča. Poté se vypravíme do národního parku Chimborazo ke stejnojmenné nejvyšší hoře Ekvádoru (6.310 m), pozorování divokých vikuní.
6. den: CUENCA - INGAPIRCA: Ráno přesun nad Alausí na vyhlídku jednoho ze stavebně nejtěžších železničních úseků světa „Nariz del Diablo“. Odpoledne přesun do Cuency, cestou prohlídka nejznámější incké památky v Ekvádoru - Ingapirca. Ubytování a nocleh v Cuenca.
7. den: CUENCA: Dopolední prohlídka jednoho z nejkrásnějších měst Ekvádoru. Procházka po historickém centru s mnoha kostely, koloniálními domy a květinovým trhem. Exkurze do manufaktury na světoznámé panamské klobouky. Návštěva muzea Pumapungo v místech, kde dodnes stojí ruiny inckého komplexu Tomebamba. Odpoledne individuální volno.
8. den: EL CAJAS - GUAYAQUIL: Snídaně a odjezd do Guayaquilu. Dopoledne návštěva vysokohorského národního parku Cajas s ledovcovými jezery, průzračnými říčkami a zvláštního druhu stromu rodu Polylepis, poté sjezd k pobřeží Pacifiku cestou lemovanou kávovými a banánovými plantážemi. Odpoledne příjezd do Guayaquilu, ubytování a následně prohlídka největšího města Ekvádoru a hlavního přístavu v zemi, který leží nedaleko místa, kde se vlévá řeka Guayas do Pacifiku. Restaurované molo Malecón 2000 s památníkem Simona Bolívara a umělecké čtvrti Las Peňas s mnoha barevnými domy, některé z nich jsou až 400 let staré. Nocleh.
9. - 10. den: ODLET Z GUAYAQUILU: Ráno odjezd na letiště a přelet na ostrov Baltra.  PO příletu vyřízení vstupních formalit (zakoupenou kartu prosím uchovejte pro kontrolu na odletu). Následuje krátký přejezd autobusem a nalodění na jachtu Solaris. Oběd a plavba na ostrůvek Mosquera. Ostrůvek Mosquera se nachází mezi ostrovy Baltra a North Seymour. Jedná se o malý ostrůvek tvořený geologickým zvednutím, s útesem skal a korálů a velkou pláží s bílým pískem, kde velká populace lachtanů ráda relaxuje. Můžete také pozorovat několik druhů pobřežních ptáků. Toto místo nabízí skvělé šnorchlování a koupání. Podél skal je běžné vidět červené lávové kraby.

květen 2024

19.05. - 28.05.24 neděle - úterý
snídaně letecky (Praha)
89 990 Kč
cena za 10 dní (8 nocí)

červen 2024

29.06. - 08.07.24 sobota - pondělí
snídaně letecky (Praha)
89 990 Kč
cena za 10 dní (8 nocí)

říjen 2024

20.10. - 29.10.24 neděle - úterý
snídaně letecky (Praha)
89 990 Kč
cena za 10 dní (8 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 7x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 10 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění
  • náklady spojené s testování na Covid-19