Velký okruh Mexikem


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA - MEXICO CITY: Odlet z Prahy do Mexico City (s přestupem), přílet do Mexico City, transfer do hotelu, ubytování. Nocleh.
2. den: MEXICO CITY : Mexico City, pěší dopolední prohlídka centra města, uvidíte Metropolitní katedrálu, náměstí Zócalo Templo Mayor“ – zbytky chrámu Aztéků,. Projdete se centrem města po pěší zóně až k secesnímu Paláci moderního umění „Palacio de Bellas Artes““. Odpoledne návštěva Antropologického muzea, večer fakultativně Tore Latinoamericana (první postavený mrakodrap ve městě) s panoramtickým vyhledem na 24 mil. metropoli, noc v Mexiko City.
3. den: MEXICO CITY - TEOTIHUACAN - PUEBLA: Teotihuacan Celodenní výlet do Teotihuacanu (1,5 hod – 60 km), tajemného města, které mezi lety 200 – 700 n. l. mělo nesmírný vliv na celou Mesoameriku. Později se stalo kultovním místem pro Aztéky. Nalezneme zde pyramidy Slunce a Měsíce, Třída mrtvých či Chrám Quetzalcoatla. Ráno při cestě do Teotihuacánu krátká návštěva chrámu panny Guadeloupské VIDEO. Po prohlídce Teotihuacánu následuje transfer do Puebly a nocleh.
4. den: PUEBLA - OAXACA: Dopolední prohlídka centra Puebly, k vidění je zde katedrála Neposkvrněného početí na náměstí, kostel Santo Domingo s kaplí „Capilla de Rosario“ ktera je považována za nejzdobnější kapli v Mexiku s bohatě zlatou dekorací a knihovna Palafoxiana, považovaná za první v Mexiku se 43.000 svazky. Následuje transfer do Oaxacy a nocleh
5. den: OAXACA – MONTE ALBÁN – OAXACA : Ráno prohlídka archeologického naleziště Monte Albán, kde žili Zapotékové. Rozlehlé ruiny se skládají z velkého ústředního náměstí obklopeného budovami, chrámy, observatoří, hřištěm a hrobkami. Návrat a odpoledne prohlídka centra města - mezi nejhezčí objekty v Oaxace patří kostel Santo Domingo, kde se prolínají prvky gotiky, baroka, románského stylu i maurské prvky. Místní náměstí Zócalo je jedním z nejhezčích náměstí v Mexiku, je krásně upraveno jako park, je obklopeno kolonádami, restauracemi a venkovními kavárnami. Nocleh v Oaxace.
6. den: OAXACA - TEHUANTEPEC: Dopoledne návštěvy místní palírny Mezcalu spojená s ukázkou výroby tohoto destilátu "s červem" a ochutnávka. Následuje transfer do Tehuantepecu a nocleh.
7. den: TUXTLA GUTIÉRREZ – SAN CRISTÓBAL DE LAS CASAS: Ráno transfer směr Tuxtla Gutiérez a následně do Chiapa de Corzo a plavba lodí Kaňonem del Sumidero s 950 m vysokými stěnami, následovat bude transfer do nejpůvabnějšího mex. města San Cristóbal de las Casas,
8. den: SAN JUAN CHAMULA - SAN CRISTOBAL: Ráno návštěva indiánské komunity v San Juan Chamula ležící 10 km severně. Zdejší obyvatelé, Mayové etnika Tzotzil, nosí svérázné kroje, které si vyrábí z ovčí vlny a ovce je pro ně posvátné zvíře. Dopolední návštěva místních trhů a prohlídka místního kostela který je otevřen 24 hod. denně sedm dní v týdnu, zvláštností je, že se zde praktikují jak křesťanské obřady tak zejména místní mayské šamanské rituály, v kostele je pod vysokou pokutou zakázáno fotografování. Odpoledne prohlídka centra San Cristobalu a volný podvečer, noc ve městě
9. den: AGUA AZUL - PALENQUE: Celodenní přejezd přírodou horského masívu Sierra Madre. Navštívíte blankytně modré kaskády Aqua Azul. V podvečer příjezd do Palenque, ubytování.
10. den: PALENQUE – CAMPECHE: Prohlídka Palenque, které mnozí pokládají za nejúžasnější a nejzáhadnější místo Střední Ameriky a za architektonický vrchol mayské civilizace. Nejvýznamnějšími stavbami jsou Chrám nápisů, Chrám kříže, El Palacio a Templo del Conde. Přejezd z Palenque do Campeche. Nocleh v Campeche.
11. den: UXMAL - MÉRIDA: Dalším velkým zážitkem pro Vás bude prohlídka výjimečného archeologického naleziště Uxmal, jednoho z nejdůle žitějších středisek Mayů. Uvidíte zde řadu nádherných budov: Guvernérský palác, Kouzelníkovu pyramidu, Jižní palác, Želví dům, Palác místodržícího a Klášter jeptišek, jenž je považován za nejdokonalejší budovu takzvaného puuckého stylu. Přejezd do Méridy. V Méridě najdete mnoho pamětihodností z koloniální doby v okolí náměstí Plaza Mayor. Nocleh v Méridě.
12. den: CHICHÉN ITZÁ - PLAYA DEL CARMEN: Prohlídka největšího a nejslavnějšího pyramidového komplexu na poloostrově Yucatán, Chichén Itzá. Nejznámější pyramidou je Kukulcánův chrám, zvaný také El Castillo. Odjezd do Playa del Carmen na prodloužený pobyt v hotelu se snídaní v centru města nebo za příplatek v hotelu 4* přímo na pláži s programem All inclusive.
13. den: PLAYA DEL CARMEN: Koupání a odpočinek u Karibského moře, provozování vodních sportů.
14. den: PLAYA DEL CARMEN: Koupání a odpočinek u Karibského moře, provozování vodních sportů.
15. den: CANCÚN – PRAHA: Odpoledne transfer na letiště v Cancúnu, odlet z Cancúnu do Prahy.
16. den: PŘÍLET DO PRAHY:

14.10. - 29.10.24 pondělí - úterý
snídaně letecky (Praha)
93 990 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 14x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 14 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění