Z Floridy do New Yorku


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET DO MIAMI: Odlet z Prahy do Miami. Transfer do hotelu, volný program. Nocleh v Miami.
2. den: OVERSEAS HIGHWAY – KEY WEST: Výpravná cesta po silnici Overseas Highway přes ostrůvky Keys propojených 50 mosty. Keys nabízejí vše, co Američané milují a turisté obdivují: fajnové rezidence, víkendové chatrče, rybolov a azurové moře. Silnice končí v nejjižnějším bodu USA – Key West. Tohle živé místo s příchutí Karibiku proslavil uvolněný způsob života a atmosféra nočního života, nocleh.
3. den: KEY WEST – EVERGLADES: Cestou zpět na pevninu návštěva aligátoří farmy u NP Everglades. Do rezervace neprostupných mangrovových močálů, utajených jezírek a mělkých říček, se za aligátory vydáme na speciálním vznášedle. Nocleh v Miami.
4. den: MIAMI: Prohlídka města pláží a slunce s návštěvou nejznámějších čtvrtí Miami jako South Beach, Little Havana, moderní Coconut Grove či Coral Gables s luxusními domy vybudovanými ve 20. letech minulého století. Nocleh v Miami.
5. den: MIAMI – NASA CENTER: Cestou do Orlanda návštěva Kennedyho vesmírného střediska na mysu Cape Canaveral (fakult.) s centrem vesmírného programu agentury NASA. Při projížďce kosmodromu navštívíte gigantické hangáry, navštívíte kino IMAX a hlavně si prohlédnete unikátní expozici raketoplánu Atlantis za 150 milionů dolarů. Přesun do Orlanda, nocleh.
6. den: ORLANDO: Dnes se můžeme seznámit s některým ze zábavních parků Orlanda: Disney World či Universal Studios s atrakcemi inspirovanými hollywoodskými filmy. Velmi dobrou volbu skýtá mořský svět Sea World s delfíny, lachtany a kosatkami vystupujícími v působivých show (vstupy fakult.). Nocleh v Orlandu.
7. den: ORLANDO – ST. AUGUSTINE: Návštěva nejstaršího města USA, přístavu St. Augustine. Přejezd do Savannah, volný program.
8. den: PYŠNÝ JIH: SAVANNAH: Prohlídka kdysi bohatého otrokářského přístavu Savannah. Cestou do Charlestonu zastávka u plantáže Drayton Hall, která pochází z roku 1738. Příjezd do Charlestonu, volný program, nocleh.
9. den: CHARLESTON – MYRTLE BEACH: Prohlídka historického centra Charlestonu s panskými domy bohatých Jižanů. Neporažený duch jižanské kultury je cítit na každém kroku, nocleh na trase.
10. den: OCRACOKE ISLAND – HATTERAS: Krajinou močálů a lodním trajektem přejezd na ostrov Ocracoke – půvabný ráj rybářů a cíl mnoha romantiků. Dalším trajektem přejezd na Cape Hatteras s působivým majákem. Cesta pokračuje po úzkém pásu pevniny a opuštěných pláží Outerbanks do Kity Hawk, místa, kde bratři Wrightové uskutečnili v roce 1903 první let v historii lidstva. Cesta do Virginia Beach, nocleh na trase.
11. den: TUNNEL BRIDGE – ANNAPOLIS: Hned brzy ráno opustíme pevninu a podmořským tunelem/mostem přejedeme na poloostrov Chesapeake. Zátoka, která jej dělí od pevniny, platí za vzácný ekosystém se stovkami druhů ptáků a ryb. Přesun do Annapolis, překrásného městečka přímořského rázu, v němž sídlí námořní akademie. Nocleh ve Washington nebo Annapolis.
12. den: WASHINGTON D.C.: Přes velkolepý most Chesapeake Bay Bridge se vydáme do Washingtonu D.C.. Prohlídka města, během níž uvidíme Bílý dům, budovu Kapitolu, monument prezidenta G. Washingtona či Abrahama Lincolna. Rovněž navštívíme Arlingtonský hřbitov, památník vietnamské a korejské války a další zajímavá místa včetně možnosti návštěvy některého z muzeí na třídě The Mall. Nocleh ve Washington nebo Annapolis.
13. den: PHILADELPHIA: Přejezd do Philadelphie. Prohlídka historického centra města s budovou Independence Hall a Liberty Bell – zvonem, který je pro všechny Američany symbolem svobody. Odpoledne přejezd do New Yorku, nocleh.
14. den: NEW YORK: Prohlídku města zahájíme plavbou na Liberty Island se sochou Svobody a ostrov Ellis Island s muzeem emigrace. Pak, suchou nohou, projdeme jižní Manhattan a jeho nejznámější místa jako Wall Street, Trinity Church, rušnou Čínskou a Italskou čtvrť či SoHo. Z terasy Empire State Building si v podvečer vychutnáme zvolna se rozsvěcující město, nocleh.
15. den: NEW YORK - PRAHA: Volno, odpoledne transfer na letiště a odlet.
16. den: PŘÍLET DO PRAHY:

18.10. - 02.11.24 pátek - sobota
vlastní letecky (Praha)
89 990 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 14x ubytování kategorie 3
  • doprava klimatizovanými vozy či mikrobusy
  • vstupy do národních parků
  • služby českého průvodce
  • návštěva domu Ernesta Hemingwaye na Key West
  • jízda vznášedlem do močálů NP Everglades
  • návštěva farmy s chovem aligátorů
  • návštěva plantáže Drayton Hall poblíž Charlestonu
  • výlet lodí k soše Svobody a na ostrov Ellis Island

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy a výlety
  • stravování a spropitné
  • vstupní autorizaci do USA. Žádost podejte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov