Metropole východu USA a Kanady


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy do New Yorku, přejezd do Philadelphie, ubytování, nocleh.
2. den: PHILADELPHIA – ATLANTIC CITY: Prohlídka historického centra města, v němž byla v roce 1776 podepsána deklarace nezávislosti, čímž došlo k faktickému odtržení od britské koruny a vzniku samostatných USA. Přejezd do Atlantic City nazývaného Las Vegas východu. Volný program, nocleh.
3. den: ANNAPOLIS –WASHINGTON D.C.: Přejezd trajektem na poloostrov Chesapeake. Zastávka v Annapolis – které díky architektonickému stylu, historii a přímořskému rázu patří k nejhezčím městečkům USA. Sídlí zde elitní námořní akademie, k jejímž kadetům patří prezidenti, kapitáni ponorek, astronauti či příslušníci komand SEALS. Přejezd do Washingtonu D.C., nocleh.
4. den: WASHINGTON D.C.: Dnes pokračuje prohlídka města, při níž uvidíme Bílý dům, sídlo senátu a kongresu Kapitol, památníky amerických prezidentů Washingtona, Lincolna a Roosevelta a také světoznámá muzea obklopující centrum města, tzv. Mall.
5. den: PITTSBURGH: Odjezd do Pittsburghu, kde hrála řada českých hokejistů včetně Jaromíra Jágra. Pittsburgh je také městem úžasné architektury. Kvůli poloze na soutoku dvou řek se mu říká město mostů. Nocleh na trase.
6. den: LAKE ERIE – BUFFALO: Přejezd k jezeru Erie, jednomu z pěti Velkých jezer. Podél jezera dojedeme do Buffala, kde učiníme krátkou prohlídku. Pak pokračujeme k nedalekým Niagárským vodopádům. Ubytování v hotelu na kanadské straně následované návštěvou vodopádů.
7. den: NIAGARA FALLS: Ráno pokračujeme prohlídkou vodopádů s výhledy na 55 metrů vysokou masu vody. Sílu živlu znásobí plavba lodí v blízkosti vodní stěny. Odjezd do Toronta v Kanadě, ubytování, nocleh.
8. den: TORONTO – LAKE ONTARIO: Prohlídka Toronta s návštěvou CN Tower a vyhlídky ve výšce 350 m. Její skleněné dno dokáže vyvolat pocit děsu a paniky. CN Tower byla donedávna s 447 m nejvyšší stavbou světa. Odjezd podél jezera Ontario do Ottawy. Nocleh na trase.
9. den: OTTAWA – MONTREAL: Cestou do Ottawy plavba v oblasti 1000 ostrovů (fakultativně). Příjezd do Ottawy, metropole Kanady. Prohlídka města a jeho nejatraktivnějších míst – Rideau Canal, budovy parlamentu a dalších pamětihodností. Přejezd do Montrealu ve francouzsky mluvící provincii Québec City, nocleh.
10. den: MONTREAL – SARANAC LAKE: Prohlídka historické části Montrealu připomínající starou Francii s bazilikou Notre Dame. Návštěva centra s mrakodrapy a vyhlídky nad městem. Odjezd do oblasti Saranac Lake v USA, nocleh.
11. den: SARANAC LAKE – NEW YORK: Návštěva Lake PLacid, přejezd do New Yorku, volný program, nocleh na Manhattanu.
12. den: NEW YORK: Prohlídku zahájíme plavbou na Liberty Island se sochou Svobody a ostrov Ellis Island s muzeem emigrace, symbolem pro miliony přistěhovalců, kteří zde čekali na povolení ke vstupu do Nového světa. Pak už suchou nohou – nebo metrem – projdeme jižní Manhattan a jeho nejznámější místa jako finanční čtvrť Wall Street s burzou cenných papírů, novogotický kostel Trinity Church obklopený hradbou výškových budov, rušnou Čínskou a Italskou čtvrť či noblesní SoHo, která je největší čtvrtí litinových fasád na světě – většina z nich pochází z let 1840 – 1850. Z terasy mrakodrapu Empire State Building (381 m) si můžeme vychutnat zvolna se rozsvěcující město. Po ničivém útoku teroristů na „dvojčata“ budovy WTC v září 2001 se ESB stala nejvyšší budovou města. Po 11 letech primát ztratila ve prospěch nové budovy WTC (541 m). Nocleh na Manhattanu.
13. den: NEW YORK: Dnes pokračujeme prohlídkou oblasti v okolí Central Parku, Páté Avenue a Times Square. Navštívíme a dle možností si prohlédneme Rockefellerovo centrum, divadelní čtvrť a obchody na Páté Avenue. Večer se pak na rozzářeném náměstí Times Square, kde bije srdce New Yorku, nabízí ideální příležitost vstřebat jedinečnou atmosféru města, nocleh.
14. den: ODLET DO PRAHY: Volno. Odpoledne odlet do Prahy.
15. den: PŘÍLET DO PRAHY:

18.09. - 02.10.24 středa - středa
vlastní letecky (Praha)
88 990 Kč
cena za 15 dní (13 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 13x hotel kategorie 3* (v New Yorku vždy na Manhattanu)
  • doprava vozy/mikrobusy (pouze)
  • vstupy do národních parků
  • služby českého průvodce
  • ferry Cape May - Lewis na poloostrov Chesapeake
  • plavba lodí do těsné blízkosti Niagarských vodopádů
  • vstup na vyhlídkovou věž CN Tower v Torontu
  • výlet lodí k soše Svobody a na Ellis Island

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy a výlety
  • stravování a spropitné
  • vstupní autorizaci do USA. Žádost podejte na adrese: https:// esta.cbp.dhs.gov