Srdce Dolomit II - Rosengarten, Latemar, Sella


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Protože tato oblast Dolomit (UNESCO) je velice nádherná a působivá, turisti se sem rádi vrací. Proto i my jsme pro ně přidali nový zájezd do této překrásné scenérie s odlišným programem.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Výjezd autobusem na PASSO ROLLE do výšky 1 980 m n.m. pod vysokou stěnu masivu PALA. Odtud pěší výlet k jezeru LAGO DEL COLBRICON a k chatě Rif. P. ta Ces s výhledem na SAN MARTINO DI CASTROZZA a monumentální skupinu PALE DI SAN MARTINO.
3. den: Výlet do srdce masivu ROSENGARTEN (Růžová zahrada). Z VIGO DI FASSA a Ciampedié (možnost výjezdu lanovkou) cesta pod nádhernou barevnou kulisou rozeklaných štítů na chatu. RIF. CATINACCIO a RIF. VAIOLET, kde si připadáte jak v přírodním amfiteátru.
4. den: Přes sedlo PASSO DI LAVAZE přejezd do lokality JOCHGRIMM (1 989 m n.m.), odkud nás čeká výstup na horu WEISSHORN (2 317 m n.m.). Z vrcholu se naskýtá výhled nejen na okolní dolomitské velikány, ale i také na soutěsku BLETTERBACH, která je považována za geologickou učebnici Dolomit . Místní soutěsku přirovnávají k legendárnímu Grand Canyonu. Odpoledne přejezd do městečka Cavalese , při dobrém počasí výjezd lanovkou do střediska ALPE CERMIS s možností krátkého výstupu k jezeru Bombasel.
5. den: Střecha Dolomit, MARMOLADA 3342 m n.m. Příjezd do obce MALGA CIAPELA, výjezd lanovkou na PUNTA ROCCA (3.265 m n.m.), možnost návštěvy expozice věnované 1.světové válce na PUNTA SERAUTA. Odpoledne výlet k půvabné salaši MALGA OMBRETTA pod jižní stěnou Marmolady.
6. den: Pěší túra v oblasti jižní části skupiny LATEMAR s výhledem na VAL DI FIEMME a skupinu LAGORAI . Trasa vede z PASSO FEUDO (2 121 m n.m.) k chatě RIF.TORRE DO PISA (2 671 m n.m.) nebo pod vrchol MT.AGNELLO (2 358 m n.m.).
7. den: Odjezd do oblasti SELLA GRUPPE, kde se nachází známá lyžařská oblast SELLA RONDA , na PASSO GARDENA (2 137 m n.m.). Výlet pod masivem GRUPPO DI PUEZ na chatu Rif. Forcelles s výhledy na okolní masivní velikány skupin SELLA a BRAIES. Odjezd do Čech.
8. den: Příjezd v ranních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2400 Kč)