Ledové království Patagonie a Ohňová země


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Setkání na letišti v Praze, odbavení a odlet do Buenos Aires. Přílet do Buenos Aires, vyřízení formalit, transfer do hotelu a nocleh.
2. den: BUENOS AIRES: Prohlídka nejzajímavějších částí města hlavního města (náměstí Plaza de Mayo s vládní budovou Casa Rosada a metropolitní katedrálou, 140 metrů široká Avenida 9 de Julio s Obeliskem postaveným ke 400.výročí založení města, Colón - nejslavnější budova opery Jižní Ameriky, San Telmo - tradiční čtvrť s bary a restauracemi, kde se tančí tango, La Boca - pestrobarevná čtvrť umělců, dříve imigrantů, a nakonec exkluzivní čtvrť La Recoleta se známým hřbitovem a zelenající se oáza klidu plná parků a zahrad – Palermo).
3. den: BUENOS AIRES - USHUAIA: Ráno přelet z Buenos Aires až na konec světa… do města Ushuaia. Právě odtud z jižního cípu Ohňové země vyplouvá nejvíce expedic na Antarktidu. Odpoledne vyhlídková plavba lodí po kanálu Beagle, při které lze zblízka pozorovat kolonie tučňáků magellanských, albatrosy, rybáky, kormorány, lvouny a při troše štěstí i velryby a také jeden z nejjižnějších majáků světa – Les Eclaireus.
4. den: NP TIERRA DEL FUEGO: Výlet do NP Tierra del Fuego, procházka podél zálivu Ensenada a Lapataia. Úžasné pohledy na zasněžené vrcholky hor, ostrov Redonda a křišťálové vody kanálu Beagle. Zde také končí Ruta 3 známá také jako „Panamerická dálnice“, která se odsud táhne neuvěřitelných 17000 km až na Aljašku. Odpoledne možnost k odpočinku, případně k prohlídce některého z muzeí, např. bývalé věznice, námořnictva nebo původních indiánských kultur.
5. den: USHUAIA - EL CALAFATE: Ushuaia - individuální volno, poté přelet do městečka El Calafate v jižní Patagonii a následně přesun do městečka El Chaltén – výchozího místa pro jedny z nejkrásnějších scenérii Jižní Ameriky.
6. den: LA TORRE: Pěší výlet údolím řeky Fitz Roy k ledovcovému jezeru Torre (634 m) pod Mekku všech horolezců - La Torre (3102 m), případně kratší výlety k vyhlídkám Condor nebo Torre.
7. den: FITZ ROY: Pěší výlet k majestátní skalnaté špici Fitz Roy (3375 m), případně kratší výlety v okolí (Laguna Capri, vodopády Chorrillo del Salto). Vzdálenosti túr se dají přizpůsobit dle zdatnosti a počasí. I méně zdatní účastníci se do 2 hodin od místa ubytování dostanou k velmi krásným výhledům s převýšením max.200 m. Odpoledne návrat autobusem okolo jezer Viedma a Argentino do El Calafate.
8. den: NP LOS GLACIARES: Ráno návštěva NP Los Glaciares s ledovcem Perito Moreno - tento jeden z mála narůstajících ledovců na světě nabízí neskutečnou podívanou, při které se až 60 metrů vysoké kusy ledu řítí do vod jezera Argentino. Fakultativně Plavba lodí po jezeře Argentino k ledovci Perito Moreno. Odpoledne volno, prohlídka města, nákup suvenýrů. Případně fakultativně návštěva moderního Glaciarum (muzeum věnované ledovcům) nebo pěší výlet do přírodní rezervace Laguna Nimez, která je domovem až 80 druhů ptactva, večer ochutnávka pečeného skopového masa.
9. den: EL CALAFATE - PUERTO NATALES - NP TORRES DEL PAINE: Ráno přejezd autobusem do městečka Puerto Natales v Chile. Zde v roce 1895 byly objeveny v nedaleké jeskyni Milodón ostatky pravěkého obřího lenochoda. Odpoledne procházka podél zálivu Ultima Esperanza (Poslední naděje), kde lze často pozorovat labutě černokrké a nádherný západ slunce.
10. den: NP TORRES DEL PAINE: NP Torres del Paine - 2 denní pobyt v jednom z nejkrásnějších národních parků Jižní Ameriky, během kterého lze pozorovat skalní věže Torres a „rohy“ Cuernos s nejvyšší horou Paine Grande (3050 m), ledovce, jezera (Grey, Pehoé, Nordenskjold, ad.), vodopády Salto Grande a zdejší faunu, např. kondora, nandu nebo divoké guanaco. Pobyt v přírodě s pěšími výlety, např. v oblasti ledovcového jezera Grey, během kterých lze pozorovat odlomené tyrkysově modré kusy ledovce.
11. den: NP TORRES DEL PAINE: NP Torres del Paine - další den v jednom z nejkrásnějších národních parků Jižní Ameriky. Pozdě odpoledne návrat do Puerto Natales.
12. den: PUNTA ARENAS - ISLA MAGDALENA: Přejezd do města Punta Arenas, výlet lodí do Magellanského průlivu k ostrovům Isla Magdalena a Isla Marta. Pozorování a fotografování z těsné blízkosti největší kolonie tučňáků magellanských v chilské Patagonii (až 15 tisíc), lachtanů hřivnatých a také hejna racků a kormoránů. Poté krátká prohlídka města a úžiny.
13. den: PUNTA ARENAS - SANTIAGO DE CHILE: Přesun na letiště a odlet z Punta Arenas do hlavního města Santiago de Chile. Transfer do hotelu. Odpoledne prohlídka města s náměstími Plaza de Armas a Plaza de la Libertad, metropolitní katedrála, prezidentský palác La Moneda a řada koloniálních budov, dále návštěva starobylé tržnice Mercado Central.
14. den: SANTIAGO DE CHILE - PRAHA: Santiago de Chile, dokončení prohlídky z předchozího dne, výjezd na vrchol San Cristobal, odkud je krásný výhled na město i pohoří And a odjezd na letiště a odlet do Prahy.
15. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy.

05.11. - 19.11.24 úterý - úterý
snídaně letecky (Praha)
148 990 Kč
cena za 15 dní (13 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 3 x vnitrostátní přelet
  • 13x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • 2x výlet lodí
  • veškeré transfery během okruhu
  • na mezinárodní trase El Calafate - Puerto Natales přeprava komfortní turistickou autobusovou linkou
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu (výlet lodí po kanálu Beagle, výlet lodí na ostrov Isla Magdalena, vstupné do národních parků Tierra del Fuego, Los Glaciares, Torres del Paine)
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 10 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění Fakultativní vstupy:
  • Ushuaia - muzeum bývalé věznice a námořnictva: cca 15 USD
  • El Calafate - výlet lodí k ledovci Perito Moreno: cca 35 USD
  • El Calafate - návštěva přírodní rezervace Laguna Nimez: cca 15 USD
  • El Calafate - muzeum ledovců: cca 20 USD