Za krásami Jordánska


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy do Ammánu s přestupem v Istanbulu. Po příletu a vyřízení vízových formalit následuje transfer do hotelu, večeře a nocleh.
2. den: PŘÍLET DO AMMÁNU - AMMÁN: Po snídani prohlídka hlavního města Ammánu, které v minulosti bylo centrem římské a babylonské civilizace. Rušné ulice plné obchodů a kaváren, trhy s ovocem i rukodělnými výrobky, mešity v těsném sousedství s kostely, to vše tvoří rušnou atmosféru města. Navštívíte mešitu Grand Husseini, římský amfiteátr a archeologické muzeum. Následuje odjezd k pouštním pevnostem Qasr Kharane a Qasr Amra (UNESCO), jež jsou upomínkou na počátky a rozkvět islámsko-arabské civilizace. Kuserj (Qasr) Amra je proslulý svými nádhernými freskami. Na jeho objevení se podílel i český badatel a katolický kněz Alois Musil. Poslední zastávkou bude hradem Kuserj Kharana, který si rovněž nechala vystavit dynastije Umájovců v 8. století. Večeře a nocleh v Ammánu.
3. den: JERASH – AJLUN: Dnes navštívíte unikátní římskou památku Jerash. Město bylo vystavěno za zlatého věku římské nadvlády a vešlo ve známost jako Gerasa. Nyní je obecně uznáváno jako jedno z nejlépe zachovaných římských provinčních měst na světě. Můžete obdivovat římský urbanismus, zpevněné a kolonádní ulice, chrámy, divadla, prostorná veřejná prostranství, náměstí, lázně, fontány a městské hradby obklopené věžemi a branami. Následně budete pokračovat do Ajlunu, kde kromě jednoho z nejstarších minaretů v Jordánsku navštívíte stejnojmenný křižácký hrad Ajlun, odkud je nádherný výhled nejen na okolní krajinu, ale nahlédnete i do Libanonu a Izraele. Návrat do hotelu, večeře a nocleh v Ammánu.
4. den: MADABA – HORA NEBO - KERAK - PETRA: Ráno odjezd do Madaby, která je proslulá především byzantskými památkami. Město Madaba je též známo jako „Město mozaiky“. Navštívíte horu Nebo, jedno z nejvíce ctěných svatých míst v Jordánsku a také místo, kde byl pohřben Mojžíš. Malý byzantský kostel na místě byl postaven při příležitosti návštěvy Jordánska papežem Janem Pavlem II. Před příjezdem do Petry zastavíte u křižáckého hradu Kerak, který patří mezi největší křižácké hrady ve střední Asii. Příjezd do Petry, večeře a nocleh.
5. den: PETRA: Celodenní návštěva unikátní světové památky – města Petra (UNESCO). Vstup do Petry lze nalézt v klikaté, úzké soutěsce Siq kmlangen. V růžovém městě si prohlédnete chrámy, kláštery, hrobky, obytné domy, římská divadla, to vše vytesané v několika úrovních do růžové pískovcové skály vysoké sto metrů. Pokladnice, jež je vrcholem dovednosti starověkých kameníků, jednoznačně vévodí zdejším monumentům. Staré město Nabatejců je jednou z nejvýznamnějších památek lidstva.
6. den: WADI RUM - SHOBAK - AQABA: Ráno se vydáte na návštěvu pouštní rezervace Wádí Rum (UNESCO), které je také nazýváno Měsíčním údolím. Zdejší pouštní krajina, ze které vystupují skalní věže, skalní brány, rokle a soutěsky, je fascinujícím místem. Najdete zde i cenné archeologické naleziště. Projížďka džípem v poušti a oběd. Přejezd do Aqaby, jediného jordánského přímořského města. Cestou krátká zastávka u zříceniny křižáckého hradu Shobak. Nocleh v Aqabě.
7. den: AQABA - AMMÁN: Volný den v Aqabě. Možnost fakultativního výletu lodí s proskleným dnem 2 hodiny, oběd a následně pobyt na pláži Berenice. Nebo možnost pobytu na pláži Berenice (obojí za poplatek). Pozdě odpoledne transfer do Ammánu, večeře a nocleh.
8. den: BETHANIE – MRTVÉ MOŘE: Dopoledne návštěva Bethanie (UNESCO), místa na břehu Jordánu, kde byl pokřtěn Ježíš. Následuje přejezd k nejnižšímu bodu naší planety, Mrtvému moři. Možnost koupání a odpočinku nebo procházky po okolí. Návrat do Ammánu, večeře a nocleh.
9. - 10. den: AMMÁN - ODLET: Brzy ráno odjezd z hotelu a transfer na letiště, odbavení a let s přestupem do Prahy.

25.10. - 03.11.24 pátek - neděle
polopenze letecky (Praha)
49 990 Kč
cena za 10 dní (8 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 7x nocleh s polopenzí a 1 x se snídaní ve 4* hotelech
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 15 osob) V CENĚ NAVÍC
  • projížďka 4x4 Jeepem ve Wadi Rum
  • jordánské vízum
  • oběd v areálu Petry
  • oběd v poušti ve Wadí Rum

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné a bakšišné
  • cestovní pojištění