Tanzanie - safari s pobytem na Zanzibaru s českým průvodcem


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Dopoledne odlet z Prahy do Tanzánie s přestupem.
2. den: ARUSHA - LAKE MANYARA: V nočních hodinách přílet na letiště Kilimanjaro. Po vyřízení imigračních formalit následuje transfer do asi 50 min jízdy vzdáleného hotelu Arusha Serena Resort. Ubytování v hotelu, nocleh. Po snídani odjezd do NP Lake Manyara a safari s obědem formou pikniku. Alkalické jezero Manyara, obklopené deštným pralesem, leží v sousedství Velké příkopové propadliny Great Rift Valley. Nejmenší, ale malebný tanzanský park nabízí skvělé možnosti pro pozorování slonů, zeber, buvolů, různých druhů antilop, žiraf, a samozřejmě mnoha druhů ptáků, kterých zde žije asi 350 různých druhů. Žijí zde také šelmy a při trošce štěstí tu uvidíme "stromové lvy". V podvečer transfer do Lake Manyara Serena lodže, večeře a nocleh.
3. den: LAKE MANYARA - SERENGETI: Odjezd do NP Serengeti. Cesta africkým venkovem nabízí zajímavé pohledy na život místních lidí. Průjezd chráněnou krajinnou oblastí Ngorongoro. Zastávka v paleontologickém nalezišti Olduvai, kde navštívíme místní muzeum. Fakultativně možnost návštěvy masajské vesnice (vstup 35,- USD/osoba, po dohodě s Masaji). Oběd formou pikniku. Safari v národním parku Serengeti, který vás ohromí nekonečnými pláněmi, kterými migruje na milion a půl kusů pakoňů a zeber. Večer příjezd do Serengeti Serena lodže, večeře a nocleh.
4. den: SERENGETI: Po snídani vyrazíme na celodenní safari. Díky velké migraci pakoňů a zeber, která tu každoročně probíhá, byl park zařazen na seznam přírodního bohatství UNESCO. Kromě nich tu žijí různé druhy antilop, sloni, žirafy, na 450 druhů různobarevných ptáků, a ti všichni jsou bedlivě sledováni lvy, gepardy a leopardy, číhajícími na svou kořist. Večer návrat do lodže na večeři. Nocleh.
5. den: SERENGETI - NGORONGORO: Po snídani odjezd do chráněné krajinné oblasti Ngorongoro. Cestou budeme ještě pozorovat divoká zvířata ve východních oblastech parku Serengeti. Oběd formou pikniku. Opustíme pláně Serengeti a čeká nás cesta oblastí Malanja Depression, domova Masajů. Vystoupáme na orkaj kráteru Ngorongoro. V pozdním odpoledni příjezd do Ngorongoro Serena lodže, postavené na okraji kráteru s úchvatným výhledem na jeho dno. Volno na relaxaci, večeře, nocleh.
6. den: KRÁTER NGORONGORO - KARATU: Časně ráno sestup na dno kráteru Ngorongoro, nazývaného osmým divem světa. Safari v délce max. 6h. Časové omezení je dáno vládou. Ngorongoro je kaldera o rozloze 8.000 km2 zformovaná propadem vulkánu po silném výbuchu sopky, původně vysoké jako Kilimanjaro. Dnes je tento uzavřený a naprosto unikátní ekosystém domovem velmi ohrožených nosorožců. Máme tu šanci potkat celou "Velkou pětku", kam řadíme buvoly, slony, levharty, lvy a nosorožce. Po skončení safari odjezd do Lake Manyara Serena lodže. Cestou zastávky s možností nákupu suvenýrů. Večeře a nocleh v lodži.
7. den: KARATU - ARUSHA - STONE TOWN - ZANZIBAR: Po snídani check out a transfer do Arushy na letiště Arusha. Ve 13:00 hod odlet s místní leteckou společností na ostrov Zanzibar. Po přistání na Zanzibaru ve 14:15 hod krátký transfer do staré části města Zanzibaru zvané Stone Town, který je pod ochranou UNESCO. Pěší prohlídka historické části města. Prohlédneme si místo, kde se v dávné minulosti obchodovalo s otroky. Projdeme křivolaké uličky starého města, jehož atmosféra nás pohltí a přenese do dob sultánských časů. Podíváme se i do staré portugalské pevnosti a vychutnáme si kouzlo sultánských zahrad Forodhani, které jsou dnes příjemným veřejným parkem. V podvečer transfer na sever ostrova do letoviska Nungwi. Severní pobřeží nabízí skvělé podmínky ke koupání v oceánu. Díky absenci korálového reefu v tomto místě nedochází k dlouhým odlivům, a tak je koupání možné po celý den. Ubytování v hotelu Langi Langi Bungalows***, pobyt se stravováním formou snídaní. Hotelová restaurace je vyhlášená výbornou swahilskou kuchyní a obědy i večeře můžete bez potíží dokoupit jak zde, tak i v okolních restauracích.
8. den: POBYT NA ZANZIBARU: Pobyt v hotelu s individuálním programem a možností fakultativních výletů.Po safari se můžete zrelaxovat například plavbou do oblasti Kizimkazi, kde se často vyskytují delfíni, a poznat tak i východní pobřeží ostrova a jeho sněhobílé pláže. Milovníci šnorchlování se mohou vydat na ostrov Mnemba, který nabízí ty nejlepší podmínky k provozování této aktivity z celého souostroví.
9. den: POBYT NA ZANZIBARU: Pobyt v hotelu s individuálním programem a možností fakultativních výletů. Máte možnost navštívit farmu, kde se pěstuje koření a místní ovoce. Vůně koření se nese celým ostrovem a hřebíček byl od nepaměti cennou komoditou, jež držela ekonomiku ostrova. Lze také zavítat do rezervace Jozani Forest, kde dodnes najdete původní flóru. Žijí zde také endemické červené guarézy.
10. den: POBYT NA ZANZIBARU: Pobyt v hotelu s individuálním programem a možností fakultativních výletů. Možnost návštěvy přírodního akvária v Nungwi, které se specializuje na záchranu mořských želv. Během návštěvy se dozvíte mnoho o jejich životě a můžete si tu s nimi i zašnorchlovat.
11. den: ODLET ZE ZANZIBARU - PŘÍLET DO PRAHY: Brzy ráno odjezd na letiště a odbavení k odletu. Odlet do Prahy s přestupem. V podvečer plánovaný přílet do Prahy.

červen 2024

18.06. - 28.06.24 úterý - pátek
vlastní letecky (Praha)
146 990 Kč
cena za 11 dní (9 nocí)

srpen 2024

22.08. - 01.09.24 čtvrtek - neděle
vlastní letecky (Praha)
153 990 Kč
cena za 11 dní (9 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha - Kilimanjaro a Zanzibar - Praha
  • letištní taxy
  • veškeré transfery na pevnině automobilem Toyota Lancruiser se zvedací střechou a garancí místa u okna
  • 1 x nocleh v hotelu Arusha Serena Resort se snídaní
  • 5 x nocleh v lodžích řetězce Serena s plnou penzí
  • safari dle programu
  • veškeré vstupy do národních parků a poplatky s tím spojené
  • návštěvu muzea Olduvai
  • letenku Arusha - Zanzibar s místní leteckou společností
  • transfer letiště Zanzibar - hotel - letiště Zanzibar
  • 3 x nocleh v hotelu Langi Langi Bungalows*** se snídaní
  • turistickou taxu na Zanzibaru
  • službu late check out v den odjezdu
  • prohlídku Stone Townu
  • služby anglicky hovořících profesionálních místních průvodců
  • služby českého průvodce

Cena nezahrnuje

  • vízum do Tanzánie (CK vyřizuje za poplatek 1.850,- Kč)
  • návštěvu masajské vesnice (cca 35,- USD/osoba, po dohodě s Masaji na místě)
  • cestovní pojištění
  • spropitné místním safari průvodcům 10 - 15,- USD/osoba/1 den
  • příplatky za ubytování v hotelech vyššího standardu během pobytu na Zanzibaru (na vyžádání, info v CK)