Vzhůru do Yellowstonu


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy do San Franciska. Přejezd do Sacramenta: Po příletu transfer do hotelu v Sacramentu či jeho okolí.
2. den: LAKE TAHOE – VIRGINIA CITY: Dopolední prohlídka Sacramenta, jehož existence je pevně spojena s objevem zlaté bonanzy u Americké řeky. Odtud se vydáme k jednomu z nejvýše položených, nejčistších a nejchladnějších jezer světa – Lake Tahoe, které obklopeno hlubokými lesy a žulovými skalisky připomíná obrovský poloprázdný lavor. Později odpoledne navštívíme půvabnou osadu Virginia City, jejíž život jakoby ustrnul v době vrcholící stříbrokopecké horečky. Nocleh v Reno či okolí.
3. den: NP LASSEN VOLCANIC : Cestou na západ zastávka u jezera Donner, kde v roce 1846 zaskočila zima osadníky, část z nich přežila jen díky pojídání mrtvých druhů. Odjíždíme do NP Lassen Volcanic. Podmanivá krása a bázeň vzbuzující síla – taková je rezervace plná bahenních sopek a puklin s unikajícím plynem. Nocleh v Redding.
4. den: LESNÍ KATEDRÁLY REZERVACE REDWOOD : Návštěva pohádkového lesa sekvojí v NP Redwood s velikány o výšce až 115 m. V srdci rezervace spatříme elektrizující rozhraní pásu lesa, skal a oceánu. Nocleh v Grants Pass/Medford.
5. den: CRATER LAKE: zázrak azurové modře: Návštěva Kráterového jezera – horského plesa barvy nejmodřejšího inkoustu uvnitř strmých stěn kráteru vyhaslé sopky. Přírodní drahokam Oregonu je s hloubkou 589 m i suverénně nejhlubším jezerem v USA. Zastávka u Lava Butte - kráteru, který vypadá jako štěrkové vajíčko s odřízlou špičkou. Před dojezdem ke Columbia River nás zleva pozdraví bílá čepice velikánu Mt. Hood. Nocleh v okolí The Dalles.
6. den: Příběh zkázy pyšné sopky: Dopolední cesta překrásným prostředím Columbia River Gorge s možností návštěvy vodopádů Multnomah či Bridal Veil Falls. Pak odjezd k sopce Mt. St. Helens, kterou výbuch v roce 1980 připravil o třetinu hmoty a zdevastoval její okolí k nepoznání. Vulkán je zašpuntován silnou vrstvou lávy, ale zdání klame, sopka je stále aktivní. Nocleh na trase.
7. den: MT. RAINIER: bílý obr: O něco dále na severu si prohlédneme vulkán Mt. Rainier. Návštěva horského střediska Paradise, kam davy lidí netáhne jen sopečný původ velikána, ale zejména nespoutaná divočina, modrozelená jezera, alpinské louky, vodopády a třpytivé ledovce. Odpoledne přejezd k pobřeží Pacifiku, nocleh.
8. den: DEŠTNÉ PRALESY NP OLYMPIC: Jen málo míst je tak prosyceno životní energií přírody jako NP Olympic. Deštné pralesy, alpinské louky, stáda losů, šokující pohled z Hurricane Ridge na 60 aktivních ledovců – a mezi nimi obr Mt. Olympus. A pláže? Drama samo o sobě! Pohádkovou Ruby Beach by stěží vymyslel i nejodvážnější fantasta. Nocleh v Port Angeles či okolí.
9. den: SEATTLE: Amazon & Microsoft & káva: Jízda trajektem do Seattlu, energického města s továrnami Boeing, společností Microsoft a hudebním stylem grunge. Návštěva Pioneer Square s historií zlaté horečky či tržnice Pike Place Market. Výlet na věž Space Needle. Nocleh na trase Everett, Burlington apod.
10. den: Jezerní labyrint Americký Alp: Podél řeky Skagit a v zajetí divoké přírody Kaskádových hor se vypravíme do NP North Cascades. Kvůli ledovcům a strmým vrcholům se rezervaci říká americké Alpy. Procházka deštným pralesem a zastávky na vyhlídkách. Nocleh ve Winthrop
11. den: WASHINGTON – přehrada COULEE: Putování státy Washington, Idaho a Montana. Cestou překročíme mohutnou Columbia River, čtvrtou největší řeku USA, a prohlédneme si obří hydroelektrárnu Coulee Dam. Nocleh na trase.
12. den: NP GLACIER: ve stopách grizzlyů: Příjezd do NP Glacier. Jezero McDonald nás doprovodí k vysokohorské cestě Going-to-the-sun-Rd., po níž se vydáme do nadmořské výšky dvou kilometrů s jednou z vůbec nejkrásnějších scenerií Skalistých hor. Možnost pěší túry. Žádný strach! Medvědi grizzly žijí v odloučených částech rezervace. Nocleh v Great Falls.
13. den: ZEMÍ NEKONEČNÉHO NEBE: V Great Falls na řece Missouri si připomeneme objevitelskou cestu Lewise a Clarka. Odpoledne po příjezdu do NP Yellowstone částečná prohlídka severních částí rezervace. Nocleh ve West Yellowstone/Gardiner/Cooke City.
14. den: NP YELLOWSTONE: Colterovo peklo: Prohlídka nejslavnější rezervace USA – po svém objeviteli přezdívané Colterovo peklo. A skutečně, sopečná kotlina se hluboko pod povrchem činí. Úzkými štěrbinami se ženou gejzíry vroucí vody, krajina je poseta bahenními vřídly, barevnými bazénky, čirými jezery a přitom zarostlá hustými lesy s bizony, losy, vlky a medvědy. Nocleh ve West Yellowstone/Gardiner/Cooke City.
15. den: GRAND TETON: velká prsa: Po dokončení prohlídky Yellowstonu přejezd do NP Grand Teton. Je menší, zato vyniká strmými horskými hřbety, které francouzským traperům připomínaly po mnoha měsících odloučení prsa jejich manželek. Nocleh v Idaho Falls/Pocatello.
16. den: MĚSTO MORMONŮ: Přejezd do Salt Lake City s ústředím mormonské církve a katedrálou Mormon Temple, Muzeem a rodným domem legendárního vůdce církve Birghama Yunga. Podle času se rovněž podíváme k Velkému solnému jezeru a nekonečným solným pláním. Nocleh v Salt Lake City.
17. den: ODLET DO PRAHY: Dopoledne volný program, transfer, odlet do Prahy.
18. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy

20.07. - 06.08.24 sobota - úterý
vlastní letecky (Praha)
110 990 Kč
cena za 18 dní (16 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 16x ubytování kategorie 3
  • dopravu vozy/mikrobusy (pouze)
  • vstupy do národních parků
  • služby českého průvodce
  • vstup na vyhlídkovou věž Space Needle v Seattle

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy a výlety
  • stravování a spropitné
  • vstupní autorizaci do USA. Žádost podejte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov