Lesk a kouzlo Brazílie


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy s přestupem do Rio de Janeira. Po vyřízení pasových formalit transfer do hotelu. Nocleh v Rio de Janeiru.
2. den: RIO DE JANEIRO: Dnes Váš čeká setkání s novodobým divem světa - se sochou Ježíše, který se tyčí nad jedním z nejkrásnějších měst světa. Projedete kolem jezera Rodrigo de Freitas přijedete na úpatí hory Corcovado, odkud pojedete pohodlnou pozemní lanovkou tropickým pralesem Tijuca až těsně pod vrchol Corcovada. Po absolvování závěrečných schodů k soše Krista Vykupitele (Cristo Redentor) se Vám naskytne fantastický pohled na Rio de Janeiro. Odpoledne procházka po starém koloniálním centru Ria, kde se zastavíte ve vyhlášené Confetarii Colombo na šálek vynikající brazilské kávy. Nocleh v Rio de Janeiro.
3. den: RIO DE JANEIRO: Druhý den v Riu bude následovat výlet k druhému symbolu Ria – světoznámé Cukrové homoli. Začnete projížďkou kolem proslulých pláží Ria. Následně první kabinkovou lanovkou vyjedete nejdříve na horu Urca a další kabinkovou lanovkou vyjedete na Cukrovou homoli (Pao de Acúcar), odkud se můžete kochat nádherným pohledem na velkoměsto obklopené nekonečným oceánem. Odpoledne individuální volno, možnost fakultativní návštěvy botanické zahrady. Nocleh v Rio de Janeiru.
4. den: RIO DE JANEIRO – FOZ DO IGUACU: Transfer na letiště, odlet do Foz do Iguacu. Prohlídka vodopádů Iguacu z brazilské strany. Širší než Viktoriiny vodopády a vyšší než Niagara nabízejí nezapomenutelný pohled na 275 vodopádů a kaskád padajících do hloubky až 80 m v tzv. Ďáblově chřtánu. Majestátní hřmící vodopády, působivá vodní mlha protkaná nesčetnými duhami a kouzelná scenerie okolní přírody, to jsou vodopády Iguacu. Nocleh ve Foz do Iguacu.
5. den: VODOPÁDY IGUACU: Prohlídka vodopádů Iguacu z argentinské strany. Cesta vláčkem k největšímu vodopádu Iguacu – k „Ďáblovu chřtánu“, kde se do hlubin valí ohromná masa vody. Pod baldachýnem vodní tříště si můžete vychutnat a zachytit dech beroucí kouzlo tohoto přírodního zázraku. Procházka pokračuje k dalším vyhlídkám, odkud si můžete prohlédnout vodopády ze spodní i horní části. Půvabná duha klenoucí se nad vodopády jen umocní jejich kouzlo. Na sluncem rozpálených kamenech se vyhřívají želvy, mezi stromy se mihne stín zvědavé opice. Po pozdním obědě návrat zpět na brazilskou stranu.
6. den: FOZ DU IGUAZU - CUIABÁ: CUIABÁ - PANTANAL: Dopoledne transfer na letiště ve Foz do Iguazu, odlet do Cuiabá. Po příletu a uvítání na letišti následuje transfer do lodžií v Pantanalu nedaleko města Poconé. Ubytování, seznámení s okolím a nocleh.
7. - 9. den: PANATANAL: Tři dny strávíte objevováním Pantanalu. Nabízí se hned několik variant, ze kterých si můžete vybrat. Můžete se vydat do okolí na koni. Pantanalští koně jsou silní a velmi inteligentní a prakticky nerozlučně spjati s domorodci. Tento druh poznávání Pantanalu Vám umožní bezprostředně se přiblížit ke zvířatům. Další možností je Foto safari. Několikahodinové projížďky mokřadem v otevřených vozidlech Vám nabídnou pozorování vzácných živočišných druhů jako jsou tapír, mravenečník, pásovec nebo anakonda. Můžete se setkat tváří v tvář i s jaguárem. V neposlední řadě tato oblast nabízí pěší stezky ve všech úrovních obtížnosti. I zde můžete pozorovat nejrůznější zvířata, nejviditelnější jsou opice kapucínská, vřešťan, ara modrý, emu, kapybara, mýval nebo aligátoři. Na všech výletech Vás budou doprovázet kvalifikovaní průvodci, kteří Vám poodhalí tajemství fauny a flory mokřadu a zároveň zaručí bezpečnost při Vašem dobrodružství.
10. den: PANTANAL - CUIABÁ: CUIABÁ - RIO DE JANEIRO: Ráno odjezd z lodžií na letiště v Cuiabá a přelet do Rio de Janeira. RIO DE JANEIRO - BÚZIOS: Transfer z letiště do letoviska Búzios, ubytování a nocleh.
11. den: BÚZIOS: Volný den u moře. Možnost odpočinku na pláži, koupání nebo posezení nad koktejlem v některé z příjemných kaváren. Nocleh v
12. den: ODLET DO PRAHY: Transfer na letiště v Salvador da Bahia, odbavení a odlet do Prahy.
13. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy

15.11. - 26.11.24 pátek - úterý
snídaně letecky (Praha)
146 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • místní přelety a letištní poplatky
  • 11x nocleh se snídaní v hotelech 3* a 4* během okruhu (v Pantanalu plná penze)
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 12 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní plavba tryskovým motorovým člunem pod vodopády Iguacu (75,- USD/osoba - platba na místě)
  • spropitné
  • cestovní pojištění